Markskötsel

Hejsan, hoppas alla mår riktigt bra! Det här med markskötsel ska jag skriva om i dagens inlägg och det gör jag för jag vet att det är många av er som har grönytor som behöver skötas om och särskilt nu på sommaren, då är det högsäsong. Därför tänkte jag att det kunde vara bra för er att få lite tips på hur man gör.

Först och främst är det viktigt att du har en bra vana, det vill säga att du vet hur ofta och när du ska sköta din mark. Detta beror dels på vilken typ av mark du har, men också på hur mycket folk som rör sig på marken. Om du har en mindre grönyta så räcker det ofta med att sköta den en gång i veckan, medan om du har en större yta så behöver du kanske sköta den två gånger i veckan. Du måste också vara observant på vädret, för det är inte alltid lämpligt att sköta sin mark när det är regnigt ute. Du som äger fastigheter med lägenheter eller kontor har säkert en del mark som behöver skötas om utanför och då är det viktigt att du anlitar en bra och pålitlig firma i Stockholm.

Det finns olika typer av markskötsel och det är viktigt att du väljer rätt typ av skötsel beroende på vilken typ av yta du har. Om du har en gräsmatta så behöver den klippas regelbundet, medan om du har en stenläggning så behöver den skuras och rengöras. Det gäller också att tänka på risken för olyckor så det är viktigt att ha en bra försäkring.

Det finns många olika företag som utför markskötsel i Stockholm och det kan vara svårt att veta vilket företag man ska välja. Därför är det bra att göra lite research innan du bestämmer dig.